Thursday, March 22, 2012

The Real Reason for High Gas Prices, Redux

Mar 21, 2012 door Andy Sharpless aan andy sharpless, energie, gas prices, Golf van mexico, offshore boren, olie, politiek

Olie tuig in de Golf van Mexico. © Oceana/Soledad Esnaola


Editor's note: dit bericht door Oceana CEO Andy Sharpless werd afgelopen mei oorspronkelijk gepost op Politico.com. We denken dat het kon niet meer relevant nu, vooral gezien het feit dat vele media nu vergelijkbare argumenten om de een die we te maken sinds vorig jaar - maken hebben dat de gasprijzen zijn niet aan offshore boren gebonden.


Waarom nemen we verschrikkelijke risico's om te boren naar olie in de Golf van Mexico en elders langs onze kusten?

De meeste mensen zouden zeggen dat we boren om onszelf te beschermen tegen grote schommelingen in benzineprijzen die worden veroorzaakt door grote omwentelingen in het Midden-Oosten.


Hun argument is dat de meer olie kunnen wij produceren in het binnenland, hoe lager de prijs we betalen aan de pomp. Het is niet dat zij als het gezicht van oliebronnen aan onze stranden. De belangrijkste reden dat zij pleiten voor meer offshore olie boren is ze denken dat het geld zal besparen — vooral omdat gasprijzen $4 per gallon onlangs benaderd. (Zie: een grafiek van U.S. gas prijzen hier.)


Dit idee is alleen niet intuïtief aantrekkelijk. Het is herhaaldelijk en ondubbelzinnig bevorderd door belangrijke regeringsambtenaren van zowel de democratische als Republikeinse partijen. Sen Mary Landrieu (D -La.) verdedigde wetgeving dat zou uitbreiden offshore olie boren, zeggende "dit wetsvoorstel zou doen meer tot lagere gasprijzen aan de pomp dan elk andere plan." Ondertussen, Sarah Palin bekritiseerd Voorzitter Barack Obama, zeggende: "zijn oorlog op binnenlandse olie- en gas exploratie en productie heeft veroorzaakt ons pijn aan de pomp."


Voormalig President George W. Bush, die had ervaring in de particuliere sector olie industrie, zei dat het kon "nemen druk op benzineprijzen na verloop van tijd door het bedrag van Amerikaanse makelij olie en benzine uit te breiden." En Rep. Doc Hastings (R -Wash.), voorzitter van het huis natuurlijkehulpbronnen Comite, dringt erop aan, "gasprijzen zijn sluiten op $4 per gallon … vanwege het de facto moratorium op boringen vergunningen."


Experts, zoals Steve Doocy van Fox, eens met het argument, zeggen dat de oplossing voor stijgende gasprijzen is het "gewoon een gat in de grond porren."


Nog tijdens de afgelopen twee jaar, het bedrag van olie gepompt in de VS is al op, niet neer — zoals men zou kunnen van al deze opmerkingen afleiden. Dus is dit sterk verklaarde argument te verhogen huishoudelijke olie boren verkeerd.


De feiten te onderzoeken. De Energy Information Administration gegevens Toon de prijs aan de pomp komt nauw overeen met de internationale prijs van olie, niet het percentage olie afkomstig van invoer. (Een grafiek vergelijken de US benzineprijzen en het percentage van olie die wij importeren kan hier worden gevonden.)
Nu, kijkt naar de prijs van ongelode benzine aan de pomp in vergelijking met de internationale prijs van ruwe olie (zie: een grafiek vergelijken US benzineprijzen en internationale ruwe olieprijzen hier.)


Waarin denk je heeft een betere baan uit te leggen van de wijzigingen in de prijs van benzine aan de pomp? Uw gezond verstand lezing van de grafieken is correct. De prijs van benzine aan de pomp is statistisch niet gecorreleerd met het aandeel van de U.S. consumptie van geïmporteerde olie, maar het is sterk gecorreleerd met de internationale prijs van geïmporteerde ruwe.

Dit schijnbaar contra-intuïtief resultaat komt overeen met hoe de markten van de wereld olie eigenlijk werken. Stel jezelf de vraag: wanneer BP of een andere grote olie-bedrijf vindt olie in de Golf van Mexico, doet het verkopen ons tegen een korting omdat we waren aardig genoeg om hen boren in Amerika te laten?


Nee, dat niet het geval. Het verkoopt het over de hele wereld de prijs in de internationale oliemarkt bepaald. Als een internationale grondstoffen, olie is geprijsd op een internationale basis — volgens de globale vraag en aanbod. Mondiale vraag is de reden waarom die de prijs is omhoog nu. De economieën van de wereld bent herstellende van de malaise van de afgelopen jaren en de zich ontwikkelende economieën, zoals China, zijn toenemende hun vraag.


Ondertussen, offshore boren is gewoon te riskant voor onze stranden en visserij. Wil je bewijs? Olie bedrijf aandeelhouders aandringen op een recht hun aansprakelijkheid in het geval van een ramp te beperken.


Ik denk niet dat deze risico's zijn de moeite waard. U misschien niet eens. Maar als u weet, nog: iedereen die je moeten we offshore olie boren vertelt te verlagen onze prijs aan de pomp niet de zorg over de feiten.


View the original article here

0 comments:

Post a Comment